Adásban a Re:formáció!

A Reformáció 500 évfordulója alkalmából meghirdetett Re:formáció komplex műveltségi vetélkedő döntő ütközetét október 1-jén az M5-ös csatornán követhetik figyelemmel az érdeklődők. Az erőpróba a Reformáció Emlékbizottság, az Emberi Erőforrások Minisztérium Oktatásért felelős Államtitkárság, valamint az Oktatási Hivatal közös programja, általános-és középiskolás csapatok részére.

Az 500 éves jubileumi emlékév programjának fő célja az volt, hogy a diákok, a fiatalabb generáció is megismerje és felfedezze a reformáció kultúránkra gyakorolt hatását, hogy újabb és újabb ismereteket halmoznak fel azon művészeti és tudományterületekről, amelyekben a reformáció új értéket teremtett, s hatása napjainkig is érezhető.

Fontos a nevelés, a történelmünket hitelesen és pontosan bemutató kiállítások szervezése, az oktatás-ismeretterjesztés és a minket formáló mérföldköveknél való megállás és visszatekintés. A reformáció 500 éves jubileuma egy ilyen állomás” – nyilatkozta a versenyről Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Az első (online) forduló 2016. december 5-én volt, amelynek keretében 130 oktatási intézmény és 1500 diák „mérkőzött meg” egymással, a középdöntőkbe való bekerülésért. A második forduló, a középdöntő két időpontban került megrendezésre.

A végső erőpróbára televíziós vetélkedő formájában kerül sor:

a döntő 2017. október 1-jén, 14:05 órai kezdési időpontban

lesz látható a Magyar Televízió M5-ös csatornáján.

További információ: Reformáció2017