Címke: antiszemitizmus

Közös út III.

A Barankovics Alapítvány a Magyar Holokauszt Emlékévben egy három részből álló cikksorozatot indított útjára. A tanulmány ezúttal nem a Holokauszt borzalmait kívánja tárgyalni – bár fontos arról is, rendszeresen, minden évben megemlékezni -, hanem a gyűlöletnek és a megosztottságnak ellent mondva az együttélés lehetőségeire szeretné irányítani a figyelmet. „Közös út” címmel megjelenő áttekintésünk a keresztény-zsidó párbeszéd fontosabb XX-XXI. századi állomásait mutatja be.


Közös út II.

A Barankovics Alapítvány a Magyar Holokauszt Emlékévben egy három részből álló cikksorozatot indított útjára. A tanulmány ezúttal nem a Holokauszt borzalmait kívánja tárgyalni – bár fontos arról is, rendszeresen, minden évben megemlékezni –, hanem a gyűlöletnek és a megosztottságnak ellent mondva az együttélés lehetőségeire szeretné irányítani a figyelmet. „Közös út” címmel megjelenő áttekintésünk a keresztény-zsidó párbeszéd fontosabb XX-XXI. századi állomásait mutatja be.


A magyarországi zsidó közösség helyzetének alakulása – hírösszefoglaló (december-január)

Az elmúlt kéthavi magyar közélet bővelkedett a hazai zsidó közösséget érintő eseményekben. Talán a legfontosabb közéleti megnyilvánulások a Holokauszt Emlékév kapcsán láttak napvilágot. Az egyik legnagyobb európai és egyben magyar tragédiának, a Holokausztnak, idén, 2014-ben lesz a 70. évfordulója, melyről a magyar politikai elit és a kormányzat illően kíván megemlékezni.


The Jewish Question in Recent Political Thinking

In each society there are citizens holding extreme right-wing or extreme left-wing views. However, from the point of view of the political system, it is no matter of indifference at all what their proportion is, the extent to which they represent danger to social peace, the degree of emotional intensity with which they turn towards the minority groups treated by them to be the cause of the bad emotional state of society.


Feliratkozás RSS - antiszemitizmus csatornájára