Címke: család

Egy család- és gyermekbarát társadalom felé

A közelmúltban zajlott Budapesten a Családok Világtalálkozója, ahol Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, 2018 a családok éve lesz Magyarországon. A bejelentés gyakorlatban azt jelenti, hogy a gyermekvállalást ösztönző kormányzati családpolitika most új elemekkel bővült.


A család nem lehet utópia

Miközben Európa és a világ országainak külső határai destabilizálódnak, addig az emberiség „belső oszlopai”, a családok is komoly kihívásokkal kénytelenek szembenézni. A modern fogyasztói társadalmak „amit meguntál, cseréld le” ethosza sokak szemében szalonképtelenné teszi az olyan tradicionális értékeket is, mint a család, házasság, gyermekvállalás.


Tények és gondolatok a házasság hete alkalmából

A XX. század közepéig Európában az elfogadott párkapcsolati minta a házasság volt, csak a házasságban született gyermekek számítottak törvényesnek, míg mára már csak a párkapcsolati együttélés egy alternatívája. A 70-es évektől indult meg a házasságkötések számának csökkenése, illetve kezdett terjedni a házasságkötési életkor kitolódása. Ma Magyarországon egy nő átlag 5 és félévvel később megy férjhez, mint a 60-as években.


Feliratkozás RSS - család csatornájára