Címke: emigráció

A kereszténydemokrata emigráció története, 1949–1989

Barankovics István, a Demokrata Néppárt főtitkára, 1949. február 2-án kényszerült emigrációba. Bécsbe érkezve nyilatkozatot adott a külföldi sajtó és rádiók számára, amelyben bejelentette a DNP munkájának beszüntetését. A Magyarországon maradt képviselők egy csoportját pedig a berendezkedő kommunista hatalom arra kényszerítette, hogy a párt „politikai bizottsága” nevében mondja ki a DNP megszűnését.


Semjén: Mindszenty példát jelentett a magyarságnak

A kormányfő kereszténydemokrata helyettese szerint Mindszenty József példája olyan erőt adott, ami nagyban segítette az emigrációban a magyarság, a nemzeti identitás megtartását, és az asszimilációtól való megmenekülését jelentette nemzedékeknek.


Megalakult a Kovács K. Zoltán Idősek Köre

Megalakult a Kovács K. Zoltán Idősek Köre, akik a kereszténydemokrata hagyományokra építve kívánják képviselni az idősek érdekeit és erősíteni a nemzedékek közötti együttműködést.

A középosztály erősítésével és a nemzedékek közötti szövetség megvalósításával biztosítjuk, hogy hosszú távon fenntartható nyugdíjrendszer legyen Magyarországon – mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a Kovács K. Zoltán Idősek Köre alakulása előtt. 


Feliratkozás RSS - emigráció csatornájára