Címke: KDNP

A kereszténydemokrata mozgalom útja a párttá válásig (1930-1944)

Bár a modern magyar kereszténydemokrata mozgalom eszmei formálódása már a múlt század harmincas éveiben elindult, párttá alakulása csak 1944-ben történt meg. A párt hivatalos története szerint a Keresztény Demokrata Néppárt 1944-ben október 13-án alakult meg.


Tisztújítást tartott a KDNP és az IKSZ

2015. március 21-én tartotta tisztújítását a Kereszténydemokrata Néppárt, ahol ismét Semjén Zsoltot választották a párt elnökének. Egyedüli jelöltként a posztra a szavazatok majdnem 100 %-át megkapta: 119 küldöttől 116-an támogatták. A tisztújításon a KDNP hét alelnöki tisztségéről is döntött a választmány.


Kettős évfordulót ünnepelt a Kereszténydemokrata Néppárt

A hétvégén ünnepelte születésének 70. és újjáalakulásának 25. évfordulóját a Kereszténydemokrata Néppárt. Az eseménynek az ciszterci Szent Imre Gimnáziumban adott otthont, akárcsak a 25 évvel ezelőtti, újjáalakuló országos gyűlésnek is. Az ünnepségen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is, az Ő beszéde zárta a rendezvényt.


Negyedszázados évfordulóját ünnepli a KDNP III. rész

A párt újjáalakulásának történetét bemutató cikksorozatunk III. részében az 1989 szeptember 30-i első országos gyűlés eseményeinek felelevenítése után bemutatjuk az első szabad választásokig vezető kampányidőszak legfontosabb kérdéseit, a párt kampányanyagait, valamint elemezzük a választási eredményeket. A III. részt egy, a Nógrád megyei szervezést bemutató esettanulmány zárja. 
 


Negyedszázados évfordulóját ünnepli a KDNP II. rész

A Kereszténydemokrata Néppárt újjáalakulásának történetét végigkísérő cikksorozatunk második részében a pártszervezés elméleti és gyakorlati dilemmáinak bemutatása mellett kitérünk a külföldi kereszténydemokrata szervezetekkel történő kapcsolatépítés folyamatára, és bemutatjuk a KDNP Nemzeti Kerekasztalba való bekerülésének kérdéseit. 


Negyedszázados évfordulóját ünnepli a Kereszténydemokrata Néppárt

2014-ben a rendszerváltás 25. évfordulóját ünnepli az ország. 1989-ben, az egykor „csodák évének” nevezett évben a rendszerváltó pártok megalakulásával megteremtődtek a demokratikus politikai élet legfontosabb alapjai, megszűnt a szocialista pártállamban uralkodó MSZMP kizárólagos politikai monopóliuma. A Kereszténydemokrata Néppárt hivatalosan – viszonylag későn – 1989. szeptember 30-án kezdte meg pártszerű működését.


Feliratkozás RSS - KDNP csatornájára