Címke: tanári kerekasztal

A 2013-as országos kompetenciamérés eredményei

A 2013. május 29-én országos szinten lezajlott kompetenciamérés eredményei megtekinthetőek mind az Oktatási Hivatal, mind pedig a KIR Tanügyigazgatási Szakportál honlapján.


Pedagógusok a módszertani kultúra megújításáért

A Barankovics István Alapítvány Ifjúságkutatási Műhelyének Tanári Kerekasztala örömmel bocsátja útjára pedagógusoknak készült digitális módszertani kiadványát


Jogod van, jogunk van, joguk van?

Az emberi jogok oktatására és feldolgozására rengeteg ötlet született az elmúlt több évtizedben. Azonban sokan talán nem is tudják, hogy december 10. az emberi jogok világnapja. Az alábbiakban egy kis ízelítőt szeretnénk adni tanároknak, szülőknek vagy akár diákoknak is ahhoz, hogy milyen érdekes, interaktív és  modern módszerekkel lehet feldolgozni az emberi jogok amúgy szerteágazó és sok vitát kiváltott témaköreit.


O:DA mentortalálkozó

Szeptember 28-án, szombaton harmadik alkalommal rendezte meg a Barankovics Alapítvány Ifjúságkutatási Műhelye tanári kerekasztalának konferenciáját. A félévente esedékes rendezvény ezúttal az alapítvány Online Demokrácia Activity versenyére jelentkezett csapatok mentorainak találkozója jegyében zajlott.


Élni és tanulni az új médiával - Az amerikai digitális fiatalok projekt kutatási eredményei

Anett és Tamás két átlagos 17 éves magyar középiskolás, akik több mint egy éve járnak együtt. Ébredés után felmennek MSN-re, tusolás előtt és után is ott „lógnak”. Iskolába menet mobilon keresztül kommunikálnak, iskola alatt szöveges üzeneteket küldözgetnek egymásnak és barátaiknak. Iskola után találkoznak, együtt készítik el házi feladataikat, eközben beszélgetnek és videó játékot játszanak.


Online Demokrácia Activity, a Barankovics Alapítvány edukatív online társasjátéka fiataloknak

Szeptemberben indul a Barankovics István Alapítvány társadalomismereti játéka, az O:DA. A fejlesztők számára a téma 24 éve az utcán hevert, az eszközök pedig mindvégig a szemünk előtt voltak. 1989 óta menet közben persze sok minden változott, lezajlott egy közösségi média forradalom, a magyarok pedig elkezdték élni a demokrácia hétköznapjait. Mindkét változás döntő hatással volt az O:DA  filozófiájának formálódására.


Tegyük jobbá közösen az internetet!

A szlogen a 2014-es Biztonságos Internet Világnap jelszava. Nem véletlen. A zaklatás, zsarolás, adatlopás, személyiséglopás csak pár példa arra, hogy a közösségi oldalakon milyen hecc vagy épp bűncselekmény a „menő” manapság. Egy jó poénként, vagy épp a köznyelv szerint „szívatásként” induló cselekménynek azonban ma már komoly büntetőjogi következménye is lehet.


Oldalak

Feliratkozás RSS - tanári kerekasztal csatornájára