Címke: vallásközi párbeszéd

Párbeszédre hivatva

1965. október 28-án jelent meg a „Nostra Aetate”, azaz „Korunkban” kezdetű nyilatkozat a II. vatikáni zsinat dokumentumai között. A határozat a katolikus egyház és a kereszténység más vallásokhoz és elsősorban a zsidósághoz fűződő kapcsolatával foglalkozott, és korszakalkotó módon szembehelyezkedett korábbi antijudaista tradíciójával. 2015 végén, az 50.


Szelíd dicsőségű - 80 éves a dalai láma

Idén, július 6-án ünnepli nyolcvanadik születésnapját Tendzin Gyaco, ismertebb nevén a dalai láma. Korunk egyik legelismertebb vallási vezetője immáron hatvanöt éve tölti be hivatalosan tisztségét. Ötvenhat éve pedig száműzetésbe kényszerülve otthonán, Tibeten kívül él a szomszédos Indiában.


Februártól működik az Európai Néppárt vallásközi párbeszéd munkacsoportja

A világ történései felértékelték a kultúrák közötti párbeszéd jelentőségét. Európának létérdeke a civilizációk közti különbségekből származó konfliktusok békés mederben tartása. Milliók érkeznek az unióba olyan kultúrákból, ahol a vallás a mindennapi lét meghatározó eleme, már csak ezért sem képzelhető el a kérdés megoldása a vallások társadalmi szerepvállalása és a vallásközi párbeszéd élénkítése nélkül.


Feliratkozás RSS - vallásközi párbeszéd csatornájára