Címke: Y generáció

Már a nosztalgia sem a régi…

QR kód, infografika, hashtag, applikációk.


Mire jó a selfie?

A Z generáció, azaz az 1995 és 2012 között született fiatalok internetezési szokásairól és a közösségi médiahasználatáról szinte hetente születnek cikkek a médiában, és ezek alapján egyre inkább az derül ki, hogy a fenti korosztályba tartozó fiatalok élete, azon belül a közösségi élete is egyre inkább a számítógépek nyilvánossága előtt zajlik. Persze ez nem csak erre a generációra igaz.


Hogy 10 év múlva ne ez a dal legyen!

A Barankovics István Alapítvány 2013 decemberében indította el egyetemistáknak szóló állampolgári kompetenciafejlesztő projektjét.


Kényszeres információközlés a biztonság rovására?

2014. február 11-e a Biztonságosabb Internet Napja (Safer Internet Day – SID) a „Tegyük jobbá közösen az internetet!” szlogennel. A Biztonságosabb Internet Napot több mint 100 országban rendezik ma már, felhívva a figyelmet az interneten fellelhető káros tartalmakra, és a nethasználattal járó egyéb kockázatokra.


Itthon vagy külföldön? A magyar fiatalok migrációs tendenciái

Magyar Ifjúság 2012-es kutatással kapcsolatos összefoglalóban már említettük, hogy a magyar fiatalok mobilitási hajlandósága sokat változott ez elmúlt években. A kutatás szerzői több tényezőt is véltek felfedezni a főbb motivációs okok között: a jobb megélhetést, a tapasztalatszerzést, a nyelvtanulást vagy épp a karrierépítést.


Pályázati kiírás 14-20 éves középiskolások számára

A Barankovics István Alapítvány esszépályázata középiskolás fiatalok számára


A magára hagyott generáció, avagy érdekel még valakit a demokráciára nevelés?

A demokratikus berendezkedés szabályai és irányelvei viszonylag egyértelműek, elméletben legalábbis mindenképp. Az, hogy a gyakorlat mit mutat és azt a különböző médiumok hogyan közvetítik állampolgáraik felé, különösen a fiatalabb generáció felé, az már más kérdés. A mai Y és Z generáció szocializációs közegeinek a családon és a médián túl még mindig fontos (és talán egyre inkább fontosabb) eleme az iskola.


Feliratkozás RSS - Y generáció csatornájára