Címke: Z generáció

A multitasking és a „szupermost” világ

A digitalizált világ legújabb kihívása?


PISA mérés 2012 és ami a számok mögött van

A PISA (Program for International Student Assessment – Nemzetközi Tanuló Teljesítménymérés Program) mérés az OECD (Organization for Economic Co-operation and Development – Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) olyan vizsgálata, amely több földrészen és különböző országokban a tizenöt éves tanulók teljesítményét méri.


Példamutatásból jeles

Bár a magyar gyermekvédelem gyökerei Szent István korára nyúlnak vissza, a modern kori gyermekvédelem mérföldkövét hazánkban az 1997. évi gyermektörvény megszületése jelentette. A gyermekvédelem összetett jogszabályrendszert, intézményrendszert és tevékenységek rendszerét öleli fel, illetve ezek hatékony működését.


A tudás ára

Az oktatás hatékonyságát nemrégiben vizsgáló, harminc országot lefedő kutatás szerint Magyarország az élmezőnybe tartozik, pedagógusaink tehát a közoktatásban tapasztalható körülmények ellenére jól végzi


Mire jó a selfie?

A Z generáció, azaz az 1995 és 2012 között született fiatalok internetezési szokásairól és a közösségi médiahasználatáról szinte hetente születnek cikkek a médiában, és ezek alapján egyre inkább az derül ki, hogy a fenti korosztályba tartozó fiatalok élete, azon belül a közösségi élete is egyre inkább a számítógépek nyilvánossága előtt zajlik. Persze ez nem csak erre a generációra igaz.


Jelensokk, avagy az egyklikkes élet

Nem felhasználók vagyunk, hanem maga a termék címmel jelent meg a HVG Extra Jövő Magazinban egy interjú Douglas Ruskhoff-fal, a Jelensokk – Amikor minden most történik (Present


Kényszeres információközlés a biztonság rovására?

2014. február 11-e a Biztonságosabb Internet Napja (Safer Internet Day – SID) a „Tegyük jobbá közösen az internetet!” szlogennel. A Biztonságosabb Internet Napot több mint 100 országban rendezik ma már, felhívva a figyelmet az interneten fellelhető káros tartalmakra, és a nethasználattal járó egyéb kockázatokra.


Pályázati kiírás 14-20 éves középiskolások számára

A Barankovics István Alapítvány esszépályázata középiskolás fiatalok számára


A magára hagyott generáció, avagy érdekel még valakit a demokráciára nevelés?

A demokratikus berendezkedés szabályai és irányelvei viszonylag egyértelműek, elméletben legalábbis mindenképp. Az, hogy a gyakorlat mit mutat és azt a különböző médiumok hogyan közvetítik állampolgáraik felé, különösen a fiatalabb generáció felé, az már más kérdés. A mai Y és Z generáció szocializációs közegeinek a családon és a médián túl még mindig fontos (és talán egyre inkább fontosabb) eleme az iskola.


Feliratkozás RSS - Z generáció csatornájára