Barankovics Alapítvány saját rendezvényei

A legördülő menüből lehetőség van évszám szerint szűkíteni a találatokat

2013

Május 1-jén, 9 órától gyalogos zarándoklat került megrendezésre  azzal a céllal, hogy a megye keresztény lakosságána testi és lelki értelemben egyaránt tartalmas időt töltsön együtt ezen a napon. Fontosnak tartottuk, hogy a keresztény fiatalok és idősek is tanúságot tegyenek hitükről a mai világban.

Szécsény városában a Ferences Rendházban  „Gyermek - Barát” – címmel olyan egész napos rendezvény került megrendezésre, ahol megmutattuk az általunk kiválasztott, arra érdemes, a térségben élő halmozottan hátrányos és hátrányos helyzetű gyerekeknek a Ferences Kolostorban élők mindennapjait.

Mátraverebély-Szentkút, Magyarország Nemzeti Kegyhelye. Az itt működő ferencesek célja, hogy ez a hely újjászületés helye legyen.  Az elmúlt időszak tapasztalatai erősítették meg azt, hogy Szentkút a legmegfelelőbb helyszín arra, hogy a Hit éve kapcsán rendezvényt szervezzünk.

2013. szeptember 5-én dr. Németh Gábor,  győri hittudományi főiskolai tanár tartott előadást Szombathelyen "Magyarország helye Európában, Európa helye a világban" címmel. Az előadás a kereszténység morális és társadalmi szerepét elemezte Európában és hazánkban a Római Birodalomtól napjainig.

A salgótarjáni Szent József Főplébánia és az egyházközösség méltó helyet biztosított a rendezvénynek. A Stáció saját forrásból újult meg, az itt élő emberek adományaiból.

A „Teremtés hete” kezdete előtti napokban a szervezők a teremtésvédelem és a megújuló energiák témájára kívánták a lakosság figyelmét ráirányítani, ezzel együtt a kereszténydemokrata nézeteket is szélesebb körben ismertté tenni.

A rendezvény fő témája a keresztény értékek, valamint azok politikai, társadalmi megjelenése volt. Az előadók Harrach Péter és Dr. Rétvári Bence volt. Az előzetesen megküldött meghívókra sok vendég érkezett a Vármegyeháza dísztermébe, több mint 140-en jelentek meg.

A rendezvényt Morvai Imre nyitotta meg az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Kéttannyelvű Általános Iskolában, majd Molnár-Gál Béla, a kazincbarcikai Don Bosco Általános Iskola Szakiskola Szakközépiskola és Kollégium igazgató-helyettese mondott beszédet.

Balassagyarmaton a Szent Imre Keresztény Általános Iskola és Gimnáziumban került megrendezésre Csáky Pál előadása.

Lassan két évtizede lesz már, hogy Kereszténydemokrata Néppárt karácsony előtt ünnepi megemlékezést tart, tisztelegve egy keresztény értékrend mellett elkötelezett s egyben kerek jubileumát ünneplő jeles személyiség előtt.

Etes községben „Családi Ádventi Hétvége” – címmel olyan több napos rendezvényt szervezünk, ahol szeretnénk az ebben a térségben élő minden olyan érdeklődő keresztény családoknak közös programokat biztosítani az Ádvent jegyében.

Homokterenyén a horgásztó partján, festői környezetben a Karácsony szent ünnepe kapcsán a Miklós étteremben rendezvényt szerveztünk.

Fotókiállítással egybekötött kerekasztal beszélgetéssel kívánták felhívni a társadalom figyelmét a fogyatékkal élő csoportjára, az esélyteremtés fontosságára 2013. december 3-án, kedden Székesfehérváron a Viktória Rehabilitációs Központban.

2013. október 18-án, Budapesten, a Barankovics István Alapítvány, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és az Európai Keresztény Politikai Alapítvány (ECPF) összefogásával került sor a kereszténység és a közpolitika, illetve közélet viszonyát tárgyaló nemzetközi konferenciára.

2013. december 17-én tartott előadást Dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök a kiskunhalasi Csipke Hotelben. A püspök úr előadásának címe: „Hit, gazdaság, gazdagság” volt.

A társadalom korösszetételéből, illetve a születések számából adódik a kérdés, hogy a jövőben milyen kilátásai vannak Magyarországnak egy egészséges társadalom kialakulására?

"Keresztények, gyertek haza!" hívószóval három napos családi napot szerveztek Solton, a Vécsey- parkban, a házigazda  a Mária Neve Római katolikus Egyházközség volt. A Hit Évében a rendezvényt szabadtéri szentmise nyitotta, emellett tanúságtételt és előadásokat is tartottak.

2013. január 26-án szombaton 18:00 órától másnap hajnali 3:00 óráig tartott a Felsőörsön megrendezett Farsangi Bál. A bál védnöki tisztét, Dr. Kontrát Károly államtitkár Úr, Pálffy István képviselő Úr és dr. Bóka István képviselő Úr vállalta.

A 2013.02.23-án Rákosszentmihályon megrendezésre került előadáson beszélgetés hangzott el Osskó Judit Príma Primisszima díjas építésszel, a Magyar Televízió volt szerkesztőjével.

A BIA és a Polgári Marcaliért Egyesület 2013. február 16-án Marcaliban szervezte meg Dr. Papp Lajos előadását, Kapcsolat ég és föld között címmel. Dr. Papp Lajos professzor úr fantasztikus lelki erőt adott a hallgatóságnak, hogy a kapcsolatot ég és föld között őrizzék és vigyázzák.

Oldalak