Barankovics Alapítvány által támogatott rendezvények

A legördülő menüből lehetőség van évszám szerint szűkíteni a találatokat

2014

A rendezvény a tavalyi hagyományt követve a Szent István Parkban a Raoul Wallenberg szobor előtt került megrendezésre. A megemlékezés és gyertyagyújtás este 18:00-kor kezdődött. Az est során dr. Lőriczy Katalin konferált. Az első fellépő Dózsa László érdemes művész volt.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kara 1997 óta minden évben megrendezi a GISopen konferenciát, melynek célja a földügyi és térinformatikai szakemberekhez eljuttatni az aktuális szakmai és jogi ismereteket. A konferencia ez évi mottója „Keretek – Technológiák – Tapasztalat

2013

2013.03.21 - 2013.03.24 között került megrendezésre Gödöllőn a négynapos töld találkozó. Az eseményen 150 szervezet képviseltette magát, köztük több határon túli szervezet, a résztvevők száma túllépte az 500-at.

A Barátok Útja 2013-ban általános céljaival és a Barankovics Alapítvány alapítójának szándékával összhangban szervezte ifjúsági gyalogos zarándoklatát.

Tolcsvay Béla – Béres Melinda: AZ ÉG ÍGÉRŐ FA, két felvonásos táncos daljáték (szabadtéri előadás)
Bemutatás időpontja, helyszíne: 2013. május 25. – KŐFEJTŐ - DIÓSD
Fellépők:
- TOLCSVAY TRIO (Tolcsvay Béla, Czipó Tibor, Egri László),

2013. március13-án a  Lorántffy Zsuzsanna és  bodrogköz Fejlesztéséért társulás ünnepi megemlékezést tartott az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulója tiszteletére.

A 2013 nyarán megrendezésre került tábor célja a halmozottan hátrányos helyzetű, gyermekvédelmi gondoskodásban lévő fiatalok hasznos nyári elfoglaltságának biztosítása volt a Tokaji régészeti feltárásokon.

A tábort az Albertfalvi Keresztény Társas Kör - az Albertfalvi Plébániával és a Don Bosco Katolikus Általános Iskolával együttműködve - 2010 óta immár negyedszer szervezte. A tábor programjainak fő célja a magyar történelmi és kulturális ismeretek tárgyi emlékeinek bemutatása volt.

2013-ban immáron nyolcadik alkalommal került megrendezésre Szeged-Alsóvároson a Mátyás téren a Nándorfehérvári Emléknapok.

A Magyar Hajózási Országos Szövetség idén is megszervezte az ünnepi Hajófelvonulást. Az idei felvonulás különlegessége a néhány nappal korábban meghirdetett ingyenes hajózás volt, amelyen 910 állami gondozásban élő gyermeken kívül több ezren több ezren vehettek részt.

2013. március 22-én 15 órakor került sor Kovács K. Zoltán sírkőszentelésére a Fiumei Úti Nemzeti Sírkertben. A koszorút Dr. Mészáros József, az alapítvány elnöke és Harrach Péter, az MKDSZ elnöke helyezte el, a szentelést Osztie Zoltán atya végezte.

A Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont 12.b osztálya Rómában tanulmányúton vett részt. Az osztály számára rendkívüli élményt nyújtott ez az utolsó osztálykirándulás. Eddigi kirándulásaik is tanulmányutaknak is feleltek meg. Alsóbb osztályokban járva Magyarország szebbnél szebb tájait látogatták meg, majd 10.

Idén első alkalommal rendezte meg a Szatmári Szőke Szamos Egyesület, az Identitás Alapítvány és a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács „Szatmár főutcáján" címmel ifjúsági hétvégéjét Szatmárnémetiben októberben.

A Szabadságunkért harcoltak vándorkiállítás először a képek szülőhelyén, Hódmezővásárhelyen mutatkozott be október 6-án, a Bessenyei Ferenc Művelődési Házban, a város őszi művészeti tárlatának keretében.

Idén indult útjára hagyományteremtő szándékkal a Duna Palota I. Klementina bálja, amelynek névadója a Kaszinó első elnökének, Falk Miksának a felesége. A régi korok klasszikus báljait idéző mulatság valósult meg, amelynek szépsége, eleganciája, hangulata és a táncolás öröme feledteti a hétköznapok gondját, baját.

2012

A Don Bosco "megelőző" nevelési módszerének segítségével lakótelepi gyermekek szabadidős tevékenységének megszervezéséhez a Barankovics István Alapítvány támogatást nyújtott a Segítő Szűz Mária Leányai Don Bosco Nővérek számra. A 2011. évi tábor a szülők és a gyermekek nagy megelégedésére kitűnően sikerült.

A Budapest Főváros Önkormányzatának Módszertani Gyermekvédelmi Szakszolgálata szervezésében került megrendezésre halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok számára 2012.06.18 és 06.27 között a Gyomaendrődi régészeti tábor.

A Magyar Piarista Diákszövetség, Barátok Útja munkacsoport az ifjúság nevelésében kíván részt venni évente ismétlődő programjai által.

A Szilágyi Erzsébet Független Nőegylet küldetése Mindszenty József bíboros, hercegprímás emlékének, szellemi örökségének ápolása, erkölcsi útmutatásainak követése és terjesztése. Az alapvető emberi értékek, mint a becsület, a felelősség, a hűség és a hazaszeretet, a hit megőrzése.

Oldalak